Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2008

Επεσε ξύλο για την "Αργώ"...

Το ταξίδι της μυθικής «Αργούς» όχι μόνο δεν είχε την επιτυχία που θα περίμεναν οι συντελεστές του εγχειρήματος, αλλά προκάλεσε και επεισόδια στο Βόλο.Ξυλοδαρμός με όπλο ένα… χριστουγεννιάτικο δέντρο! Αυτή είναι η θλιβερή κατάληξη ενός φιλόδοξου εγχειρήματος που είχε στόχο να διαφημίσει την παγκόσμια ειρήνη και τον ελληνικό πολιτισμό! Η άτυχη «Αργώ» δεν κατάφερε να επαναλάβει τον άθλο του Ιάσονα, αφού από την αρχή τίποτα δεν της πήγε καλά. Ομως, τα βάσανά της δεν έχουν τέλος, καθώς οι...εμπνευστές της έφτασαν στο σημείο να χειροδικούν εναντίον αλλήλων σε κοινή θέα!
Η αποτυχία που είχε το εγχείρημα επανάληψης της Αργοναυτικής Εκστρατείας έφερε από την πρώτη στιγμή γκρίνια σε όσους ασχολήθηκαν με την κατασκευή του σκάφους κατά τα μυθικά πρότυπα… Ποιος να το περίμενε, όμως, ότι οι άλλοτε συνεργάτες θα έφταναν να πιαστούν στα χέρια; Ολα ξεκίνησαν όταν ο ναυπηγός της «Αργούς» Νίκος Ρέππος άρχισε να ζητεί να εξοφληθεί από τον δήμο, που του οφείλει ακόμη 50.000 ευρώ… Οταν η δημοτική αρχή απάντησε ότι τα οικονομικά της είναι περιορισμένα, απαίτησε να του καταβληθούν τα χρήματα της εγγυητικής επιστολής που είχε καταθέσει όταν ανέλαβε το έργο κατασκευής του σκάφους, ύψους 16.000 ευρώ, καθώς αντιμετώπιζε πρόβλημα στην επιχείρησή του.Οταν, πριν από λίγες μέρες, ο ναυπηγός άκουσε τον δήμαρχο Βόλου Αλέκο Βούλγαρη να του προτείνει να τον διευκολύνει δίνοντάς του 5.000 ευρώ, έφυγε έξαλλος! Αμέσως κατευθύνθηκε προς το εκθεσιακό κέντρο της πόλης αναζητώντας τον πρόεδρο της Δημοτικής Τουριστικής Επιχείρησης Βόλου, Μιλτιάδη Ζιάκα. Οι σκηνές που ακολούθησαν και παρακολούθησε εμβρόντητος αρκετός κόσμος δεν έχουν προηγούμενο!Μπροστά στα μάτια δεκάδων εργαζομένων, ο ναυπηγός φώναζε ότι έχει άγριες διαθέσεις και πως δεν αντέχει άλλο τον εμπαιγμό. Μπήκε στο γραφείο του προέδρου, τον έπιασε από το λαιμό και άρχισε να τον χτυπά με ένα…στολισμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο!
Οι πιο ψύχραιμοι χώρισαν τους δύο άνδρες και αστυνομικοί που ειδοποιήθηκαν συνέλαβαν τον Νίκο Ρέππο.Ο ναυπηγός εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία δικαιολογείται ότι ξεπέρασε τα όρια επειδή έχει παραδώσει το πλοίο από τις 12 Ιουνίου και οι αρμόδιες αρχές δεν δέχονται τα παραστατικά, ώστε να πληρωθεί για να ξεπληρώσει τις δικές του υποχρεώσεις.
Ο Μιλτιάδης Ζιάκας κατήγγειλε τη χρήση βίας, ενώ ο δήμαρχος υποστήριξε ότι ο κατασκευαστής της «Αργούς» έχει εισπράξει περισσότερο από 300.000 ευρώ και απομένουν ορισμένες εκκρεμότητες για να εξοφληθεί. Οι δύο πρωταγωνιστές του επεισοδίου αλληλομηνύθηκαν και ο ναυπηγός αφέθηκε ελεύθερος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου