Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2009

Άκαρπες οι συνομιλίες αγροτών - Χατζηγάκη

Τη δέσμευση να ικανοποιήσει αιτήματα των αγροτών ανέλαβε ο Σωτ. Χατζηγάκης μετά το πέρας της συνάντησής του με αγρότες από τα Τέμπη και τις Μικροθήβες.
«Αμεσα θα ενισχυθούν οι παραγωγοί λαδιού, βαμβακιού, σιτηρών και καλαμποκιού. Θα δοθούν επίσης ενισχύσεις και σε άλλους παραγωγούς που η παραγωγή τους επλήγη από δυσμενείς καιρικές συνθήκες» δήλωσε ο υπουργός.
Ακόμη, ανέφερε ότι από τα 28 δισ. ευρώ που δόθηκαν ως ενίσχυση για τη ρευστότητα των τραπεζών, «το μέρος που τους αναλογεί, θα πάει και στην αγροτική οικονομία, δηλαδή θα δοθούν δάνεια σε αγροτικές βιομηχανίες».
Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι τα αιτήματα των αγροτών θα ικανοποιηθούν στο πλαίσιο των δημοσιονομικών αντοχών και κάλεσε τον αγροτικό κόσμο να μην φτάνει στα άκρα με τις κινητοποιήσεις.
Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των αγροτών δήλωσαν ότι ο αγώνας συνεχίζεται και ότι η συνάντηση κατέληξε σε αδιέξοδο.
Όπως είπε χαρακτηριστικά, ο εκπρόσωπός τους, Γιώργος Καραΐσκος ο υπουργός διαπίστωσε ότι είναι δίκαια τα αιτήματά μας, «αλλά στην ουσία δεν μας έδωσε τίποτα».
Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι οι αγρότες θα ζητήσουν συνάντηση με τον υπουργό Οικονομίας και ίσως και με τον πρωθυπουργό.
Επόμενο βήμα, η ενημέρωση των αγροτών, το πρωί της Πέμπτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου