Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2009

Ντίνος Ρόβλιας. Καταγγελίες για ρουσφετολογικές και παράνομες προσλήψεις, εκτός ΑΣΕΠ, στο Υπουργείο Δικαιοσύνης

Σε συνέντευξη τύπου στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στην Αθήνα, ο Βουλευτής του Νομού μας και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, ανέφερε τα εξής:
Το ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει διαβλητές, αδιαφανείς και φαύλες διαδικασίες προσλήψεων σε 5 τουλάχιστον δήθεν διαγωνισμούς του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Ο κ. Σωτήρης Χατζηγάκης, κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, αντί να προστατεύσει το θεσμό του αντικειμενικού συστήματος προσλήψεων, επέλεξε ιδιοτελώς να τον κακοποιήσει. Παρακάμπτοντας το ΑΣΕΠ, αλλά και κάθε έννοια σοβαρότητας και αντικειμενικότητας, ο κ. Χατζηγάκης ενέκρινε και επέβαλε απολύτως αδιαφανείς διαδικασίες προσλήψεων, με μοναδικό σκοπό να ευνοήσει τους «ημέτερους» και συγκεκριμένα την εκλογική πελατεία, την προσωπική του και του κόμματός του. Έτσι, αντί ο Υπουργός Δικαιοσύνης να λειτουργεί ως θεματοφύλακας των θεσμών, μετετράπη σε κομματάρχη παλαιοκομματικής «κοπής», επιβεβαιώνοντας το αντίστοιχο πολιτικό πρόσημο της κυβέρνησης Καραμανλή. Ειδικότερα και συγκεκριμένα:

Ο κ. Χατζηγάκης διόρισε με αδιαφανείς διαδικασίες, εκτός ΑΣΕΠ, 48 άτομα στην εταιρεία ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ, η οποία εποπτεύεται από τον Υπουργό Δικαιοσύνης. Από αυτούς τους 48 οι 13 διορίστηκαν στα Τρίκαλα. Για τις ανάγκες των 13 αυτών διορισμών συνεστήθη στα Τρίκαλα τοπικό γραφείο της εταιρείας ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ (!!!), χωρίς να υπάρχει καμία πραγματική ανάγκη σύστασής του. Συνεστήθη μόνο και μόνο για να διορίσει ο κ. Χατζηγάκης τους εκλεκτούς του. Περιττό να επισημάνουμε ότι οι επιλογές έγιναν καθαρά με τρόπο ρουσφετολογικό και μόνο.
Ο κ. Χατζηγάκης διόρισε επίσης 15 επιμελητές δικαστηρίων στο Ελεγκτικό Συνέδριο με αδιαφανείς διαδικασίες, εκτός ΑΣΕΠ. Από τους 15 οι 12 κατάγονται από τα Τρίκαλα και οι μισοί εξ αυτών είναι στενοί συνεργάτες του κ. Χατζηγάκη ή συγγενείς στενών συνεργατών του. Στον «διαγωνισμό» αυτόν κατελύθη ξανά κάθε έννοια αξιοκρατικής και αντικειμενικής διαδικασίας. Οι επιλογές έγιναν από Επιτροπή που διόρισε ο κ. Χατζηγάκης, κατά την απόλυτη κρίση της, χωρίς να προβλέπεται καν μοριοδότηση των προσόντων των υποψηφίων. Δηλαδή, πολύ απλά, επέλεξαν όποιους ήθελαν.
Αναμένονται τα αποτελέσματα διορισμού 44 επιμελητών δικαστηρίων σε διάφορα δικαστήρια της χώρας. Ο «διαγωνισμός» έγινε επίσης εκτός ΑΣΕΠ. Η επιλογή γίνεται πάλι από Επιτροπή Διαγωνισμού που διόρισε ο κ. Χατζηγάκης, κατά την απόλυτη κρίση της, χωρίς να προβλέπεται καν μοριοδότηση των προσόντων των υποψηφίων. Θα επιλέξουν πάλι όποιους θέλουν.
Αναμένονται τα αποτελέσματα διορισμού 144 φυλάκων φυλακών. Ο «διαγωνισμός» έγινε επίσης εκτός ΑΣΕΠ. Η επιλογή γίνεται από Επιτροπή που διόρισε ο κ. Χατζηγάκης. Ο διαγωνισμός είναι εικονικός διότι θα προσληφθούν όσοι αριστεύσουν στη «γαλάζια» συνέντευξη. Η συνέντευξη βαθμολογείται από 1 έως 6 μονάδες. Αυτό σημαίνει ότι ο υποψήφιος με βαθμό λυκείου 12 μπορεί να καταλάβει θέση υποψηφίου με βαθμό λυκείου 17. Είναι βέβαιο ότι η εκλογική πελατεία του κ. Χατζηγάκη θα «αριστεύσει» στην στημένη συνέντευξη.
Αναμένονται τα αποτελέσματα διορισμού 35 υπαλλήλων (τακτικό προσωπικό) στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Ο «διαγωνισμός» έγινε επίσης εκτός ΑΣΕΠ. Οι όροι της Προκήρυξης παραβιάζουν την ισχύουσα νομοθεσία. Αυξάνεται κατά 30% ο ισχύων συντελεστής της συνέντευξης, επιβάλλονται κριτήρια που αφορούν προσλήψεις προσωπικού Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (Υ.Ε.), μειώνεται η μοριοδότηση γνώσης δεύτερης και τρίτης ξένης γλώσσας. Επίσης τίθεται όριο ηλικίας των υποψηφίων το 35ο έτος, χωρίς καμία αιτιολογία και αντίθετα προς την ισχύουσα νομοθεσία. Αναμένεται μετά βεβαιότητος ότι θα διοριστούν οι «εκλεκτοί» που θα αριστεύσουν στη συνέντευξη «της ντροπής».

Αντιλαμβάνεστε ότι έχουμε να κάνουμε με «βιομηχανία» παράνομων και ρουσφετολογικών προσλήψεων, που ντροπιάζουν εξεταστές και εξεταζομένους. Οι διαγωνισμοί είναι εικονικοί και στημένοι. Οι προσλήψεις είναι προαποφασισμένες. Από τις 286 συνολικά προσλήψεις, που προαναφέρθηκαν, οι 63 ολοκληρώθηκαν και οι υπόλοιπες εκκρεμούν.

Καλούμε το νέο Υπουργό Δικαιοσύνης να ακυρώσει αμέσως, αυτές τις παράνομες και ανήθικες πράξεις και Προκηρύξεις. Επίσης καλούμε το ΑΣΕΠ να παρέμβει άμεσα και να ζητήσει τη διακοπή αυτών των απαράδεκτων διαδικασιών.

Η αποχωρούσα κυβέρνηση Καραμανλή περιφρονεί καθημερινά και έμπρακτα τους θεσμούς, απεχθάνεται την διαφάνεια και τις αντικειμενικές διαδικασίες προσλήψεων, συνεχίζει να εκμαυλίζει την πολιτική ζωή της χώρας, παίζει τελικά με την αγωνία των άνεργων νέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου