Κυριακή 22 Μαρτίου 2009

27η αγ.: Εχασε βαθμούς η Καβάλα, γκολ ο τερματοφύλακας του Εθνικού!

"Αναίμακτη" ισοπαλία για την Καβάλα στο Βόλο, αφού το 0-0 με αντίπαλο τον τοπικό Ολυμπιακό για την 27η αγωνιστική της Β’ Εθνικής δεν μείωσε αισθητά την "ψαλίδα" από την τέταρτη θέση και την διατηρεί σε τροχιά ανόδου.
Το παιχνίδι είχε αρκετή ένταση, με τους γηπεδούχους να μην έχουν ελπίδες ανόδου, αλλά για λόγους γοήτρου να κυνηγούν από την πλευρά τους το "τρίποντο". Η ομάδα του Νίκου Παπακώστα προσπαθεί να διασφαλιστεί μία ώρα αρχύτερα, όσον αφορά στον προβιβασμό και έψαχνε και αυτή τη νίκη. Ευκαιρίες υπήρξαν εκατέρωθεν, με τους φιλοξενούμενους να έχουν και δοκάρι με τον Τσιμπλίδη στο πρώτο μέρος. Στο δεύτερο, όμως, έμειναν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Κατεργιαννάκη για μαρκάρισμα έξω από την περιοχή του τη στιγμή που ο Χανιώτης ήταν σε προφανή θέση για γκολ, αλλά με παίκτη λιγότερο κατάφεραν να κρατήσουν τη "λευκή" ισοπαλία και να πάρουν ένα βαθμό (λίγο πριν το τέλος αποβλήθηκε ο Πακάλτσης των γηπεδούχων και επανήλθε η αριθμητική ισορροπία).
Η Κέρκυρα πραγματοποιεί την ύστατη προσπάθεια να πιάσει τους Καβαλιώτες και η νίκη της με 1-0 επί της Αναγέννησης Καρδίτσας αποδεικνύεται άκρως σημαντική σε αυτό το... κυνήγι. Οι "Φαίακες" δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα και είχαν απέναντί τους μία πολύ μαχητική θεσσαλική ομάδα, ωστόσο κατάφεραν να φτάσουν στο γκολ με πρωταγωνιστή τον Γιαννιτσανάκη. Ο επιθετικός των γηπεδούχων πέρασε ως αλλαγή στο 68’ και ένα λεπτό αργότερα βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα διαμορφώνοντας το τελικό 1-0. Το γκολ έδωσε ώθηση στους γηπεδούχους και δημιούργησαν περαιτέρω ευκαιρίες, αλλά υπό σφοδρή χαλαζόπτωση δεν κατάφεραν να τις μετατρέψουν σε γκολ.
Σπουδαία νίκη με απίστευτο τρόπο για τον Εθνικό στον Εύοσμο με αντίπαλο τον Αγροτικό Αστέρα. Αιτία; Ο σκόρερ του δευτέρου τέρματος των Πειραιωτών, το οποίο σημείωσε ο... τερματοφύλακάς τους! Το σκορ ήταν ισόπαλο 1-1 για τις δύο ομάδες, όταν στο 55’ ο Παγούδης εκτέλεσε το ελεύθερο από την εστία του. Η προσπάθειά του ήταν αρκετά δυνατή, η μπάλα έσκασε έξω από την περιοχή του Κυριακίδη, ο οποίος όντας εκτός εστίας την είδε να περνά από πάνω του και να καταλήγει στα δίχτυα του! Αυτό το τέρμα αποδείχθηκε καθοριστικό, δίνοντας τη νίκη με 2-1 στους φιλοξενούμενους. Είχαν προηγηθεί τα τέρματα των Τσουκαλίδη (10’) για τον Αστέρα και το αυτογκόλ του Παπαδόπουλου (41’) για τον Εθνικό.
"Ζωντανός" στο κόλπο της παραμονής διατηρήθηκε ο Ηλυσιακός, ο οποίος επικράτησε στο "Σταύρος Μαυροθαλασσίτης" της Καλαμάτας με 3-0. Μόλις στο 8ο λεπτό της συνάντησης ο Πουλάκος άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Βασίλη Παπαχρήστου. Οι Μεσσήνιοι αντέδρασαν και είχαν δοκάρι με τον Βασιλείου, ωστόσο το δεύτερο γκολ του αγώνα ήταν και πάλι υπέρ των γηπεδούχων, χάρη σε προσπάθεια του Κάμπα στο 67’. Στις καθυστερήσεις, κι ενώ είχε προηγηθεί δοκάρι για την Καλαμάτα με τον Κωνσταντόπουλο, ο Κάμπας σκόραρε και πάλι και σημείωσε το... δωδέκατο τέρμα απέναντι στην Καλαμάτα από το 2004 με τη φανέλα του Ηλυσιακού!
Ο Εθνικός Αστέρας προσπέρασε την Καλλιθέα και απομακρύνθηκε από τη διακεκαυμένη ζώνη μετά τη νίκη του με 3-0 στο μεταξύ τους παιχνίδι στην Καισαριανή. Πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Γκουέι, ο οποίος άνοιξε το σκορ στο 20’ και το έκλεισε στο 67’ (οι γηπεδούχοι φωνάζουν για οφσάιντ που υπέδειξε ο βοηθός, αλλά ο διαιτητής θεώρησε στη φάση πως παρενεβλήθη αμυνόμενος πριν η μπάλα φτάσει από τον Ουκάρ στον σκόρερ). Λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους ο Ζουλίνιο είχε σκοράρει με τη σειρά του, παρέχοντας διαφορά ασφαλείας για τον Αστέρα.
Η απουσία σοβαρών σκοπιμοτήτων στην αναμέτρηση της Ρόδου μεταξύ του Διαγόρα και του ελλιπή Πιερικού (παρατάχθηκε με εννέα απουσίες) απέφεραν ένα θεαματικό παιχνίδι που βρήκε νικητές τους γηπεδούχους με 3-1. Χαρακτηριστικό είναι ότι σε χρονικό διάστημα 17 λεπτών στο πρώτο μέρος σημειώθηκαν τέσσερα γκολ. Ο Δήμου άνοιξε το σκορ στο 28’ και στο 35’ ο Μιλόσκοβιτς διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ρούσεφ χρίστηκε με τη σειρά του σκόρερ και το μόνο που κατάφερε η ομάδα της Κατερίνης ήταν να μειώσει με πέναλτι του Βέρμπη στο 45’.
Σημειώνεται ότι η αναμέτρηση της Καστοριάς με τη Βέροια αναβλήθηκε, αφού η κακοκαιρία που πλήττει τη βόρεια Ελλάδα προκάλεσε προβλήματα στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου των "γουναράδων".

Τα αποτελέσματα της 27ης αγωνιστικής

Απόλλων Καλαμαριάς-ΠΑΣ Γιάννινα 1-3
(55' Παπαποστόλου - 18' Σολάκης, 40' Σαϊτιώτης, 52' Τζάνης)
Eθνικός Αστέρας-Καλλιθέα 3-0
(20', 64' Γκουέι, 45' Ζουλίνιο)
Kαστοριά-Βέροια αναβλήθηκε
Αγροτικός Αστέρας-Εθνικός 1-2

(10' Τσουκαλίδης- 41' αυτ. Παπαδόπουλος, 55' Παγούδης)
Kέρκυρα-Αναγέννηση Καρδίτσας 1-0
(69' Γιαννιτσανάκης)
Ολυμπιακός Βόλου-Καβάλα 0-0
Διαγόρας-Πιερικός 3-1
(28' Δήμου, 35' Μιλόσκοβιτς, 39' Ρούσεφ - 45' πέν. Βέρμπης)
Ηλυσιακός-Καλαμάτα 3-0
(8' Πουλάκος, 67', 92' Κάμπας)
23/03 18:00 Ιωνικός-Ατρόμητος

Βαθμολογία

ΠΑΣ Γιάννινα 58
Ατρόμητος 57
Καβάλα 51
Κέρκυρα 44
Ιωνικός 42
Πιερικός 41
Διαγόρας 38
Ολυμπιακός Βόλου 38
Εθνικός Πειραιώς 32
Εθνικός Αστέρας 31
Αγροτικός Αστέρας 31
Βέροια 30
Καλαμάτα 30
Απ. Καλαμαριάς 30
Καλλιθέα 29
Ηλυσιακός 28
Αναγέννηση Καρδίτσας 24
Καστοριά 14

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου