Κυριακή 29 Μαρτίου 2009

5,1% μπροστά το ΠΑΣΟΚ


Δημοσκόπηση Marc για το Κυριακάτικο έθνος

Ανάβει φωτιά στο πολιτικό σκηνικό

«Παραμένω στην πρώτη γραμμή» δηλώνει ο Καραμανλής από τη Ζάκυνθο

Η χώρα δεν έχει κυβέρνηση, ήταν η απάντηση του ΠΑΣΟΚ


Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό βάζει η μεγάλη διαφορά στην πρόθεση ψήφου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ που πλέον ανέρχεται στις 5,3 μονάδες σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό του «Έθνους της Κυριακής». Το άνοιγμα της ψαλίδας αναμένεται να λειτουργήσει διαλυτικά στο εσωτερικό της ΝΔ, όπου ήδη οι βουλευτές αγωνιούν για τη διατήρηση της έδρας τους και οι περισσότεροι υπουργοί για τα εσωκομματικά «μαγειρέματα».
Παρόλα αυτά, οι επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου εξακολουθούν να πιστεύουν ότι το πρόβλημα είναι η συσπείρωση των Νεοδημοκρατών και αισιοδοξούν ότι σύντομα θα βρουν τη συνταγή για να την ενισχύσουν.
Η παρουσία του πρωθυπουργού το Σάββατο στη Ζάκυνθο θεωρείται ως μία κίνηση που θα συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση.

Καραμανλής: «Παραμένω στην πρώτη γραμμή»

Μιλώντας χθες στη Ζάκυνθο σε εκπροσώπους φορέων και παραγωγικών τάξεων και απαντώντας στα περί κούρασης και αποχώρησής του από την ηγεσία της ΝΔ εάν χάσει τις επόμενες εθνικές εκλογές, ο κ. Καραμανλής, ξεκαθάρισε ότι βρίσκεται και θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, για να βγει η χώρα από την κρίση.
«Δεν με νοιάζει η πρόσκαιρη δημοτικότητα. Δεν με ενδιαφέρουν οι εφήμερες εντυπώσεις. Με ενδιαφέρει η Ελλάδα, με ενδιαφέρει η ελληνική κοινωνία». «Παλεύω και θα παλεύω ασταμάτητα για να βγει η πατρίδα από την οικονομική κρίση», τόνισε σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις αρνητικές εντυπώσεις που δημιούργησε η υπόθεση του «κουρασμένου πρωθυπουργού».
«Ήξερα και ξέρω ότι ο δρόμος είναι ανηφορικός και δεν είχα ποτέ κανένα δίλημμα μεταξύ του εύκολου δρόμου της ανευθυνότητας και του δύσκολου της υπευθυνότητας». «Έγνοια μου δεν είναι η καρέκλα και τα αξιώματα. Δεν σκέφτομαι τίποτα παραπάνω, παρά μόνο τι μπορώ να κάνω για την πατρίδα, τι μπορώ να κάνω για τον τόπο».

Αντίδραση της αντιπολίτευσης

Η χώρα δεν έχει κυβέρνηση, ήταν η απάντηση του ΠΑΣΟΚ στα όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, από τη Ζάκυνθο, το Σάββατο. Καμία εμπιστοσύνη στους ισχυρισμούς της κυβέρνησης, σχολίασε το ΚΚΕ. Ο πρωθυπουργός κρύβεται πίσω από μια μικροπολιτική συζήτηση την οποία ο ίδιος καλλιεργεί, η αντίδραση του ΣΥΝ. Δεν ξεκαθάρισε τη θέση του, εκτίμησε ο ΛΑΟΣ.
«Η χώρα δεν έχει την πολυτέλεια και οι πολίτες δεν έχουν την υπομονή να ασχολούνται με το αν ο πρωθυπουργός είναι ή δεν είναι κουρασμένος, αν είναι ή δεν είναι κολλημένος σε καρέκλες και αξιώματα. Το πρόβλημα είναι ότι η χώρα αυτή τη στιγμή δεν έχει μία κυβέρνηση που να λύνει προβλήματα. Δεν έχει μία κυβέρνηση, που να ενδιαφέρεται για τον απλό Έλληνα πολίτη. Δεν έχει μία κυβέρνηση, που να υπερασπίζεται την Ελλάδα στο εξωτερικό με αξιοπιστία. Για όλους αυτούς τους λόγους χρειάζεται σήμερα περισσότερο απο ποτέ αλλαγή πορείας» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
«Τα πιο πολλά αντιλαϊκά μέτρα τα είχαν αποφασίσει πριν από την κρίση μαζί με την ΕΕ και τώρα τα ξεφουρνίζουν με πρόσχημα την κρίση» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, υποστηρίζοντας πως «η πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ θα γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη για τα λαϊκά στρώματα».
«Είτε ο ένας είτε ο άλλος είτε και οι δυο μαζί στην κυβέρνηση θα πάρουν ακόμα χειρότερα μέτρα, για το ασφαλιστικό - συνταξιοδοτικό, για τα εργασιακά δικαιώματα, για το εισόδημα των εργαζομένων» σημειώνει.
Ο Συνασπισμός, από την πλευρά του, σχολιάζοντας την ομιλία του Κ. , σε ανακοίνωσή του τονίζει πως «ο πρωθυπουργός επανέλαβε σήμερα την βούλησή του να συνεχίσει και να εντείνει την πολιτική της κρίσης».
«Απέναντι στα τεράστια αδιέξοδα που δημιουργεί αυτή η πολιτική, ο πρωθυπουργός επιλέγει να κρυφτεί πίσω από μια ανούσια, μικροπολιτική συζήτηση την οποία ο ίδιος καλλιεργεί» αναφέρει, επισημαίνοντας:
«Τίποτα όμως δεν μπορεί να κρύψει το αίσχος της αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών στο δημόσιο, με πρόσχημα την ισότητα των δυο φίλων, το αίσχος της πώλησης της ΟΑ, το αίσχος της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων, της μείωσης των αποδοχών και των απολύσεων. Κανέναν δεν ενδιαφέρει η φυσική κατάσταση και η ψυχολογική διάθεση του κ. Καραμανλή και του κ. Παπανδρέου. Αυτό που νοιάζει τους εργαζόμενους και τη νεολαία είναι να αλλάξει ριζικά πορεία η χώρα».
«Χρειάστηκαν επτά ολόκληρες ημέρες ώστε ο πρωθυπουργός να σταματήσει να διολισθαίνει προς την κούραση. Και ύστερα μιλά για διολίσθηση στην παραπολιτική. Παρά την προσπάθεια διάψευσης περί κούρασης, ο κ. Καραμανλής δεν ξεκαθάρισε ότι σε περίπτωση που χάσει τις εκλογές θα παραμείνει αρχηγός της ΝΔ ή θα διολισθήσει στην αποστρατεία» σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑΟΣ Κυριάκος Βελόπουλος.

ΝΕΟΣ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

Νέος πολιτικός μπελάς στο κεφάλι του Κώστα Καραμανλή. Με συνέντευξη που παραχωρεί στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης τα ρίχνει άγρια στον πρωθυπουργό σχετικά με τα όσα είπε περί κόπωσης και αποχώρησής του από τη Ν.Δ. Ο βουλευτής της Β΄Αθηνών βάζει πολύ έξυπνα στο παιχνίδι και τον πατέρα του, ο οποίος είχε αποχωρήσει το 1994 από την ηγεσία της Ν.Δ. Όσο εκνευρισμό και αν δημιουργήσει στο Μέγαρο Μαξίμου, ο τρόπος που διαχειρίστηκε την συνέντευξή του δένει τα χέρια του πρωθυπουργού, καθώς με 151 βουλευτές δεν μπορεί να καταφύγει σε πειθαρχικά μέτρα εναντίον του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου