Τετάρτη 15 Απριλίου 2009

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΟ ΜΠΛΟΓΚ

Συζήτηση άνευ ουσίας…

Έτσι εξελίχθηκε η συζήτηση στο Νομαρχιακό Συμβούλιο για τον υπάλληλο της Νομαρχίας που έγραφε σε συκοφαντικό μπλόγκ από τον υπολογιστή της υπηρεσίας!!!

Οι Νομαρχιακοί σύμβουλοι, είδαν το δέντρο, αλλά έχασαν το δάσος!!!


Παρά το γεγονός ότι υπήρχε πλήθος στοιχείων που στοιχειοθετούσαν ότι υπάλληλος της Νομαρχίας που στο παρελθών έχει διατελέσει ακόμη και Νομαρχιακός Σύμβουλος, χρησιμοποιώντας υπολογιστή της υπηρεσίας συκοφαντούσε ακόμη και τον ίδιο το Νομάρχη, η χθεσινή συζήτηση στο Νομαρχιακό Συμβούλιο μετά από επερώτηση του κ. Αναγνωστόπουλο εξελίχτηκε σε φιάσκο.
Και σε αυτό συνέβαλλαν δυστυχώς όλοι οι νομαρχιακοί Σύμβουλοι που πήραν το λόγο. Άλλοι διότι δεν ήθελαν να βάλουν το μαχαίρι στο κόκαλο και άλλοι διότι δεν φρόντισαν να ενημερωθούν για το ακριβές αντικείμενο των δημοσιευμάτων.
Έτσι επικεντρώθηκαν στο γεγονός ότι ο Νομάρχης αφαίρεσε τον υπολογιστή με σκοπό να τον ελέγξει και τον κατηγόρησαν για αντιδημοκρατική συμπεριφορά, αλλά δεν ανέφεραν ότι ο συγκεκριμένος υπάλληλος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών άφηνε αιχμές ότι η Νομαρχία παίζει παιγνίδια με συγκεκριμένους μελετητές.
Ίσως να μην είδαν ποτέ τα δημοσιεύματα. Όμως, ο ρόλος τους είναι πριν πάρουν την θέση τους στα έδρανα να μαθαίνουν και να έχουν πλήρη γνώση των θεμάτων.
Ο τ. Νομάρχης κ. Αναγνωστόπουλος στο συγκεκριμένο θέμα είδε το δέντρο αλλά δεν είδε το δάσος. Ο νυν Νομάρχης κ. Αλεξάκος δεν είπε όσα ήξερε. Ίσως αυτός να έχει την δικαιολογία ότι ο υπάλληλος προφανώς του ζήτησε συγνώμη και έκρινε ότι δεν υπήρχε λόγος να συνεχίσει το θέμα.
Επίσης, εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι όλοι απέφευγαν να αναφέρουν το όνομα του υπαλλήλου. Μόνο η κ. Τσερέπα ανέφερε το όνομα του υπαλλήλου και αυτή κατά λάθος.
Σε κάθε περίπτωση όμως, ο υπάλληλος δεν εξαγνίστηκε και δεν έβγαλε από πάνω του την ρετσινιά του συκοφάντη. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι την επόμενη ημέρα που έγινε η έφοδος και αφαιρέθηκε ο υπολογιστής του υπαλλήλου και φυσικά βρέθηκαν τα πειστήρια που τον ενοχοποιούσαν, όλα τα συκοφαντικά αφαιρέθηκαν από το blog.
Αν ήταν ένας άλλος και όχι ο συγκεκριμένος υπάλληλος αυτός που ήταν ο διαχειριστής του blog, τότε ποιος ο λόγος να αφαιρέσει όλες τις αναρτήσεις από το διαδίκτυο;
Σίγουρα, ο Νομάρχης είχε την δυνατότητα να κάνει και άλλες ενέργειες, όπως να στείλει τον υπολογιστή στην διεύθυνση δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος που θα πιστοποιούσε και επίσημα ποιος ήταν ο μπλόγκερ. Σε αυτή την περίπτωση όμως η υπόθεση δεν θα είχε γυρισμό και ο υπάλληλος θα έπρεπε πέρα από την διαπόμπευση να απολυθεί. Αυτό δεν έγινε, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μας έπεισε ότι δεν είναι αυτός ο συκοφάντης. Αν δεν ήταν θα έπρεπε να προσφύγει ο ίδιος στην δικαιοσύνη και στην διεύθυνση δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος. Έτσι μόνο θα έβγαινε λάδι. Για να κάνει όμως κάτι τέτοιο πρέπει να είσαι «καθαρός».

Η συζήτηση στο Ν.Σ.

Η συζήτηση στο Νομαρχιακό Συμβούλιο ξεκίνησε με την τοποθέτηση του κ. Αναγνωστόπουλου ο οποίος έκανε λόγο για ένα ιδιότυπο φασισμό. Λίγο αργότερα, στη δευτερολογία του δήλωσε πως θα ήταν ικανοποιημένος αν γίνονταν κάποια διάψευση.
Ο επικεφαλής της ελλάσσονας κ. Δημήτρης Αρχοντής έκανε λόγο για πολιτικό ατόπημα και πρόσθεσε πως ο νομάρχης οφείλει να ζητήσει συγνώμη.
Παίρνοντας το λόγο, ο νομάρχης κ. Φώτης Αλεξάκος τόνισε πως η συνεργασία που έχει με όλους τους εργαζόμενους είναι πολύ καλή και συνέχισε αναφέροντας ότι οι έλεγχοι είναι πάντα στα πλαίσια της νομιμότητας. Ακόμη, υπογράμμισε ότι πρόκειται για υπηρεσιακά αντικείμενα και όχι για προσωπικά, ενώ δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τίποτα από τα όσα ανάφερε στην αφήγησή του ο κ. Αναγνωστόπουλος.
Από τους υπόλοιπους νομαρχιακούς συμβούλους τοποθετήθηκαν οι εξής :
Ο κ. Νίκος Καλιακούδας ο οποίος τόνισε το πόσο λυπηρό είναι να ασχολείται το Νομαρχιακό Συμβούλιο με ένα τέτοιο θέμα, ένα θέμα που κατά την άποψή του δεν αφορά το σύνολο της κοινωνίας
Η κ. Ευαγγελία Τσερέπα μίλησε για φασισμό και ήταν η μόνη, όπως προαναφέραμε και εισαγωγικά, η οποία κατονόμασε τον υπάλληλο
Ο κ. Παναγιώτης Νασιώκας χαρακτήρισε την όλη ενέργεια επιεικώς απαράδεκτη
Η κ. Ασημίνα Σκόνδρα ζήτησε περισσότερες διευκρινήσεις και απόρησε με πολλά από τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν
Ο κ. Βασίλης Νίκου σημείωσε ότι αμέσως μετά από την αποκάλυψη των γεγονότων αφαιρέθηκαν από το blog τα κείμενα εκείνα τα οποία ήταν συκοφαντικά
Η κ. Αθηνά Πέτσα επίσης απόρησε με όσα παρουσιάστηκαν και διερωτήθηκε πως είναι δυνατόν να μην ελέγχει κανείς τους Δ/ντές των υπηρεσιών και αυτοί ανενόχλητα να μπορούν να πηγαίνουν στα γραφεία σε αργίες και σε ώρες νυχτερινές

Η αφήγηση των γεγονότων από τον κ. Αναγνωστόπουλο

«Κύριε Νομάρχα,
Η επερώτηση μου δεν αφορά ούτε υπηρεσιακή παράληψη στην άσκηση καθηκόντων, ούτε στην αδικία μιας απόφασης της διοίκησης στην ανάθεση έργων ή μελέτης. Αφορά όμως βαθιά τη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών και αποπνέει αίσθημα φασιστικής νοοτροπίας ξεχασμένο στη χώρα μας και σε μένα προσωπικά απ΄ τα φοιτητικά μου χρόνια. Είναι γεγονός που μ' αγανακτεί, διότι η ενέργεια αυτή έγινε κατά την διάρκεια της νύχτας και μετέπειτα ακολούθησε σιγή. Επιπλέον, πρέπει να υπενθυμίσω ότι ο θιγόμενος δεν είναι πολιτικός σας αντίπαλος
αλλά διακεκριμένος φίλος της παράταξης, σας και προσωπικός σας συνεργάτης τουλάχιστον έτσι το εισπράττει η κοινωνία της Καρδίτσας.
Το χρονικό της αφήγησης του παθόντος πολύ σύννομα έχει ως έξης:
«Κυριακή 8-12-08 , περί ώρα 13.00: Βρέθηκα συμπωματικά στο γραφείο μου και παρατήρησα έντονα ίχνη διάρρηξης. Διαπίστωσα ότι έλλειπε ο προσωπικός μου Η/Υ.
• Κάλεσα το "100". Ήρθαν δύο της ασφάλειας με πολιτικά. Εξέτασαν το χώρο και διαπίστωσαν ότι «ο διαρρήκτης μπήκε μάλλον απ΄ την πόρτα » (Το γεγονός καταγράφηκε στο βιβλίο συμβάντων).
• Ταυτόχρονα ενημέρωσα τηλεφωνικά την Δ/ντρια της Υπηρεσίας, για να πληροφορηθώ ότι «τον υπολογιστή δεν τον έκλεψαν , τον πήρε ο Φώτης...».
• Διαμαρτυρήθηκα έντονα γιατί το επέτρεψε και γιατί έδωσε τα κλειδιά. Απάντησε:
« Είμαι στην Αθήνα και το έμαθα εκ των υστέρων, δεν έδωσα κανένα
κλειδί, όμως κλειδί έχει και η Χριστίνα» σχόλιο 1
Επιχείρηση «αρπαγή προσωπικού Η/Υ».
• Χρόνος: Νυχτερινές ώρες, Σάββατο 7-12-08 ή Παρασκευή 6-12-08
• Σκοπός (κατά τις διαδόσεις) : Να διαπιστωθεί αν από εκεί "ανεβαίνουν" αναρτήσεις στο blog "Karditsa-gr".
• Φυσικός αυτουργός: Ο νομάρχης Φώτης Αλεξάκος
• Παρόντες: Η σύζυγος του (και κανένας άλλος).
• Ηθικοί αυτουργοί: άγνωστοι σχόλιο 2
• Ο Η/Υ μεταφέρθηκε και "φορτώθηκε" στο αυτοκίνητο του απ΄ τον ίδιο, μέσα στην νύχτα.
• Κρατήθηκε για μια βδομάδα, άγνωστο που. Πιθανό σχέδιο επιστροφής πριν γίνει αντιληπτό το γεγονός, ναυάγησε εκ των πραγμάτων.
• Ερευνήθηκε, άγνωστο από ποιους.
• Άγνωστο αν πάρθηκαν αντίγραφα (υπήρξαν και πολύ προσωπικά αρχεία, π.χ. αριθμοί πιστωτικών καρτών).
• Ένα πρωί βρέθηκε στην θέση του.
Η επιχείρηση παρουσιάζεται ως μια δήθεν νόμιμη και υπηρεσιακή διαδικασία.
ενώ:
• Δεν υπάρχει καμία απολύτως υπηρεσιακή πράξη που να σχετίζεται με το θέμα ούτε πριν (π.χ. απαγγελία κατηγορίας για κάποιο παράπτωμα ) ούτε μετά (π.χ. κάποιο πόρισμα).
• Δεν συμμετείχε κανένας υπηρεσιακός παράγοντας, ούτε πριν, ούτε στην επιχείρηση, ούτε στην "έρευνα" του Η/Υ.
• Δεν προηγήθηκε καμία απολύτως ενημέρωση-συζήτηση με τον θιγόμενο, επίσημη ή ανεπίσημη».
Σχόλια
Σχόλιο 1. Εδώ θα συνθέσω και το άλλο συμβάν κατά το οποίο παραβιάστηκαν φάκελοι διαγωνιζομένων κατά την φύλαξη τους στην υπηρεσία και την παραδοχή σας Κύριε Νομάρχα ότι θ΄ αλλάξουν οι κλειδαριές και θα ασφαλιστούν καλύτερα τα έγγραφα.
Σχόλιο 2. Το blog ανέφερε προσωπικά για σας Κύριε Νομάρχα κριτικές και χαρακτηρισμούς όχι ευχάριστους από μήνες, τις τελευταίες όμως μέρες σ΄ άλλους στοχεύει. Αυτοί ήταν και οι ηθικοί αυτουργοί της ενέργεια σας και σας προκαλώ να τους κατονομάσετε.
Γνωρίζετε και σεις ότι την Χούντα την επέβαλαν ο Παπαδόπουλος, ο Παττακός και ο Μακαρέζος, αλλά είναι βέβαιο ότι πίσω ήταν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ.
Όλα αυτά που καταμαρτυρούνται στην επερώτηση μου αν δεν αποτελούν πολιτική εκτροπή, δώστε μου έναν ηπιότερο χαρακτηρισμό να τον υιοθετήσω. Αλλιώς εκφράστε την δημόσια συγνώμη στον θιγόμενο αλλά και στο λαό της Καρδίτσας γιατί η πράξη σας είναι προοδευτικά οπισθοδρομική. Εκτός εάν δηλώνετε θιασώτες του Προοδευτικού οπισθοδρομισμού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου