Κυριακή 12 Ιουλίου 2009

Πάνω από 5% η διαφορά ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ.


Οι προσπάθειες της κυβέρνησης για μείωση της διαφοράς με το ΠΑΣΟΚ σε «διαχειρίσιμα» επίπεδα, εντός του θέρους, φαίνεται να πέφτουν στο κενό, καθώς αυτή διαμορφώνεται σε 5,3%, σύμφωνα με δημοσκόπηση της MARC για το «Έθνος της Κυριακής».
Χαμηλότερα τα ποσοστά των ΚΚΕ, ΛΑΟΣ και Οικολόγων Πράσινων, σε σχέση με τις ευρωεκλογές, ενώ λαβωμένος από τον εσωκομματικό "σεισμό" εμφανίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ και σε αυτή τη μέτρηση.
Σύμφωνα με τη MARC, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει το 34,5% των προτιμήσεων, η Ν.Δ. το 29,2%, το ΚΚΕ 7,1%, ο ΛΑΟΣ 5,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ 3,6% (το ίδιο ποσοστό είχε και σε δημοσκόπηση της Metron Analysis, την πρώτη μετά την 7η Ιουνίου). Οι Οικολόγοι Πράσινοι βρίσκονται στο όριο εκλογής βουλευτή, στο 3%.
Ανατροπή σημειώνεται στην "καταλληλότητα" για την πρωθυπουργία, καθώς ο Κώστας Καραμανλής χάνει για πρώτη φορά εδώ και καιρό τα πρωτεία. Συγκεντρώνει το 38,5%, αντί 41,1% για το Γιώργο Παπανδρέου. Το 20,4% του δείγματος δεν επιθύμησε να απαντήσει.
Την ίδια στιγμή, έδαφος κερδίζει η πρόταση για την πρόωρη προσφυγή στην κάλπη. Το 40,8% των ερωτηθέντων είναι υπέρ της διεξαγωγής εκλογών το φθινόπωρο, το 15,7% το Μάρτιο, με αφορμή την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας και μόνο το 39,4% το 2011, με τη λήξη της κυβερνητικής θητείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου