Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2009

Ο Σιούφας αιτία του κακού


Δεν μπορεί να φτιάξει ψηφοδέλτιο στην Καρδίτσα η ΝΔ


Γράφει ο Γιώργος Αμβροσίου

Θέλουμε μόλις 20 μέρες για τις εκλογές και στην Καρδίτσα η ΝΔ δεν είναι ακόμη σε θέση να καταρτίσει ψηφοδέλτιο. Η φυγή του Δημήτρη Σιούφα για το ψηφοδέλτιο επικρατείας δεν έχει ανοίξει όπως φημολογούνταν το δρόμο για υπερπροσφορά
υποψηφίων. Και αυτό, διότι ενώ εδώ και δέκα ημέρες συζητείται η φυγή του Σιούφα από την Καρδίτσα, ο απερχόμενος πρόεδρος της βουλής δεν αφήνει να ανοίξει το παιγνίδι. Σήμερα θα σας μεταφέρω αναλυτικά όλα όσα συμβαίνουν στην ΝΔ στην Καρδίτσα για να μάθει ο κόσμος τι συμβαίνει.
Αρχικά, όλα ξεκίνησαν από ένα γκάλοπ που έκανε η ΝΔ στην Καρδίτσα και που έδειξε κατάρρευση των εκλογικών ποσοστών της. Ακόμη, το ίδιο γκάλοπ μέτρησε και την δύναμη των υποψηφίων με τον Δημήτρη Σιούφα να βρίσκετε πολύ χαμηλά. Επίσης, έδειχνε ότι δεν είναι καθόλου δύσκολο να έχουμε επανάληψη του αποτελέσματος του 2007, αλλά από την ανάποδη με το ΠΑΣΟΚ να έχει τέσσερις έδρες και την ΝΔ μόλις μία. Όλα αυτά και σε συνάρτηση με το φιάσκο των ευρωεκλογών που ενώ ο πρόεδρος ήρθε στην Καρδίτσα και έπαθε ψυχρολουσία. Ενώ περίμενε να τον περιμένουν οι υπήκοοι του μετά βαΐων και κλάδων, βρέθηκε στην δυσάρεστη θέση να αντιμετωπίζει το μένος δεκάδων μόνο ψηφοφόρων του που πήγαν για να διαμαρτυρηθούν.
Έτσι, πάρθηκε η απόφαση να πιέσει όσο δυνατόν περισσότερο για να είναι στο επικρατείας. Τελικά, αρχικά φάνηκε ότι ο στόχος είχε επιτευχθεί. Όμως, τα πράγματα δεν είναι έτσι. Μετά την φυγή του ο Δ. Σιούφας, αντί να αφήσει το πεδίο ελεύθερο, ήθελε να βάλει στη θέση του τον Σπύρο Παπαδόπουλο, σύμβουλό του στη βουλή για να κρατήσει τις δυνάμεις για το μέλλον, σε περίπτωση που κάποιο από τα παιδιά του επιθυμούσε να είναι υποψήφιο στην Καρδίτσα. Αυτό, πείσμωσε τους νεοδημοκράτες και οι αρνήσεις για συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο έπεσαν βροχή. Αρχικά, τέθηκε ζήτημα καθόδου του Γιώργου Κωτσού. Όμως, δεν θα μπορούσε να είναι υποψήφιος και αυτός και ο Παπαδόπουλος. Έτσι η ΝΔ μπήκε σε μια διαδικασία εύρεσης υποψηφίων που κανείς δεν ξέρει αν μέχρι σήμερα το μεσημέρι που αναμένονται οι ανακοινώσεις των ψηφοδελτίων, θα έχει ολοκληρωθεί.
Φημολογείται ότι αν δεν βρεθούν υποψήφιοι, ο Καραμανλής θα στείλει πίσω στην Καρδίτσα τον Δ. Σιούφα. Αυτό, διότι ο Σπύρος Παπαδόπουλος αρνήθηκε να είναι υποψήφιος. Έγιναν κρούσεις και σε άλλα στελέχη και κυρίως σε όσους αυτά τα χρόνια πήραν θέσεις στον κρατικό μηχανισμό, αλλά πήραν μόνο αρνήσεις. Όλα αυτά καταδεικνύουν το πόσο λανθασμένες ήταν οι επιλογές του Δ. Σιούφα. Ειδικά την εποχή που ήταν Υπουργός Ανάπτυξης είχε τοποθετήσει και την κουτσή Μαρία σε θέσεις. Μοίραζε προεδρίες, αντιπροεδρίες και θέσεις συμβούλων. Αφήστε τις επιτροπές και τις αργομισθίες, όπως και τις θέσεις νομικών συμβούλων. Όλοι αυτοί σήμερα γυρίζουν την πλάτη στην παράταξη που τους έκανε μάγκες και η ευθύνη ανήκει σ’ αυτόν που τους τοποθέτησε. Διότι, σήμερα ο απλός νεοδημοκράτης που του ζητάνε να μπει στον συνδυασμό μόλις 20 μέρες πριν τις εκλογές και με την ΝΔ στα σίγουρα δεύτερο κόμμα, με ένα στόμα διατυπώνουν το εξής επιχείρημα. «Να βάλετε αυτούς που τόσα χρόνια ευνοήσατε και κάνατε πλούσιους χωρίς να το δικαιούνται».
Και φυσικά, υπάρχει και το άλλο επιχείρημα. Γιατί να μπει κάποιος σήμερα υποψήφιος σε μια στιγμή που το κόμμα ηττάται; Για να πάθει ότι έπαθαν κάποιοι στο ΠΑΣΟΚ που μπήκαν υποψήφιοι μια και δύο φορές όταν το κίνημα έχανε στα σίγουρα και όταν ήρθε η ώρα να διεκδικήσουν μια έδρα τους είπαν ότι εσείς μπήκατε δύο φορές και χάσατε; Αυτά σκέφτονται οι νεοδημοκράτες και δεν έχουν άδικο. Καταλήγοντας, όλοι χρεώνουν την άσχημη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ΝΔ στο νομό μας στο χειρισμό των πραγμάτων από τον Δ. Σιούφα. Και όχι μόνο τώρα αλλά όλα τα χρόνια της παντοδυναμίας του. Έτσι, ήρθε η ώρα να του ανταποδώσουν όσα έκανε. Και κοντά σ’ αυτόν την πληρώνει ολόκληρη η ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου