Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

Αισιοδοξία και μηδενισμός;


Αναμετρήθηκαν στο χθεσινό debate των δύο πολιτικών αρχηγών

Αισιόδοξος για το μέλλον ο Γιώργος Παπανδρέου.

Μηδενιστής και απαισιόδοξος ο Κώστας Καραμανλής

Σε μια περίοδο που ο λαός ζητάει μια νέα πορεία…


Η αισιοδοξία που απέπνεε ο Γιώργος Παπανδρέου και ο μηδενισμός και η απαισιοδοξία του Κώστα Καραμανλή, αναμετρήθηκαν στο χθεσινό debate των δύο μονομάχων για την πρωθυπουργία.
Ο Γιώργος έδειξε ότι μεγάλο στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι να επαναφέρουν την αισιοδοξία στην Ελληνική κοινωνία που θα καταφέρουν να ανατρέψουν το αρνητικό κλίμα στην αγορά και να ανορθώσουν την οικονομία.
Αντίθετα, ο Κώστας Καραμανλής επέμεινε στο κλίμα φόβου που σπέρνει στην κοινωνία σε όλη την προεκλογική περίοδο και που στόχο έχει να ανατρέψει το αρνητικό για το κόμμα του κλίμα. Στην ενότητα της Οικονομίας δεν ακούσαμε κάτι καινούριο από αυτά που ακούσαμε και στην πρώτη τηλεμαχία.
Καραμανλής και Παπανδρέου επανέλαβαν τα όσα υποστηρίζουν στις τελευταίες τους εμφανίσεις...
Ο Καραμανλής ήταν και πάλι νευρικός, αν και ξεκίνησε αρκετά ψύχραιμος.
Ο πρόεδρος της Ν.Δ περιορίστηκε σε αναφορά των πεπραγμένων και σε κριτική στο ΠΑΣΟΚ. Δεν έχει κάτι να μας πει καινούριο;
Ο Παπανδρέου ήταν πιο καλός από ότι περίμενε ο κόσμος ως αναφορά την παρουσία του. Μάλιστα, με τις θέσεις κέρδισε τις εντυπώσεις.
Σημαντική στιγμή της βραδιάς ήταν η στιγμή που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έδειξε στον πρωθυπουργό ένα Φύλο Εφημερίδας Κυβερνήσεως που αφορούσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και απόφαση υπουργού για την επιλεκτική αύξηση των αποδοχών δημοσίων υπαλλήλων. Αυτό έγινε στις 10 Σεπτεμβρίου, δηλαδή μετά την προκήρυξη των εκλογών. «Αυτή την δημόσια διοίκηση θέλετε κ. Καραμανλή» τόνισε ο κ. Παπανδρέου. Ο Κώστας Καραμανλής, εκνευρισμένος απάντησε ότι δεν μπορεί να μην γίνονται διευθετήσεις στον δημόσιο τομέα.
Σημαντική και η στιγμή για τα προγράμματα STAGE! Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι έχουν γίνει το Νο1 εργαλείο ρουσφετιού των βουλευτικών γραφείων.
Ο Γιώργος Παπανδρέου στρίμωξε άσχημα τον Κώστα Καραμανλή on camera.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρέθετε τις απόψεις του για τα διάφορα θέματα κι ο Καραμανλής απαντούσε απλά ότι το ΠΑΣΟΚ αερολογεί.
Έδειξε, ότι το σχέδιο του Καραμανλή για την χώρα περιορίζεται στο ότι "θα πρέπει να πάρουμε αποφάσεις".
Κορυφαίο, όταν ο Παπανδρέου είπε στον Καραμανλή «Θα σας στείλω το πρόγραμμα μας να το διαβάσετε».
Το debate είχε και τοπικό ενδιαφέρον όταν ο Κώστας Καραμανλής είπε στον Γιώργο Παπανδρέου ότι στο προηγούμενο debate είπε ότι θα σταματήσει το έργο του Αχελώου.
Άμεση ήταν η απάντηση του Γιώργου Παπανδρέου που τόνισε. «Δεν σας επιτρέπω να βάζετε στο στόμα του πράγματα που δεν έχω πει». Μάλιστα, ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε ότι δεν είπε ποτέ πως θα σταματήσει το έργο του Αχελώου, αλλά ότι θα επαναξιολογήσει τον τρόπο κατασκευής του έργου που κρίνει απαραίτητο για τις ανάγκες όλης της Θεσσαλίας.
Συμπέρασμα: Ο Γιώργος Παπανδρέου κέρδισε τις εντυπώσεις. Το αποτέλεσμα των εκλογών δεν αλλάζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου