Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

Εξονυχιστικός έλεγχος στο ΚΕΠΕΠ Καρδίτσας

ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ



Από τους ελεγκτές του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας του Υπουργείου Υγείας, στο ΚΕΠΕΠ για υπεξαίρεση που αγγίζει το 1 εκ ευρώ

Την ίδια ώρα που έτρωγαν τα λεφτά από το ίδρυμα, έχουν όλους τους προμηθευτές απλήρωτους!!!

Ένα περίεργο ατύχημα που είχε ο διοικητής του ΚΕΠΕΠ κ. Θ. Αντωνίου όταν του έφυγε ξαφνικά η ρόδα από το αυτοκίνητό του, είναι θέμα συζήτησης στο ίδρυμα και προκαλεί συνειρμούς.

Να διατάξει άμεσα η εισαγγελέας Καρδίτσας έρευνα εις βάθος και να ερευνήσει το «Πόθεν έσχες» των εμπλεκομένων.



Αίσθηση προκάλεσε στην κοινή γνώμη της Καρδίτσας η είδηση της εφημερίδας μας ότι δύο ελεγκτές του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας του Υπουργείου Υγείας, διενεργούν έλεγχο στο Κέντρο Περίθαλψης Παιδιών (ΚΕΠΕΠ) Καρδίτσας.
Μάλιστα, πέρα των δύο ελεγκτών, χθες έφτασε στην Καρδίτσα και ο επικεφαλής της υπηρεσίας ελέγχων, μιας και κρίθηκε ότι η υπόθεση χρίζει ιδιαίτερης σοβαρότητας.
Οι ελεγκτές ερευνούν «μαύρη» τρύπα που φήμες αναφέρουν ότι ίσως ξεπερνά και το ένα εκ. Ευρώ.
Η εφημερίδας μας ανέδειξε το θέμα και έκανε κοινωνό του προβλήματος την κοινωνία της Καρδίτσας παρά τις πιέσεις που μας ασκήθηκαν για το αντίθετο. Μέχρι και ανώνυμες απειλές δεχθήκαμε ότι θα μας σέρνουν στα δικαστήρια. Όμως, εμείς κάναμε το καθήκον μας για μια ακόμη φορά.

Ένα περίεργο περιστατικό

Εντύπωση προκαλεί όμως στον κόσμο της Καρδίτσας και ένα περιστατικό που συνέβη λίγο πριν τα Χροστούγεννα με θύμα τον διοικητή του ΚΕΠΕΠ κ. Θωμά Αντωνίου. Συγκεκριμένα, ένα μεσημέρι που ο διοικητής έφυγε από το ΚΕΠΕΠ, το αυτοκίνητο που οδηγούσε ξέφυγε της πορείας του στην οδό Τρικάλων και χτύπησε ένα άλλο όχημα.
Η τροχαία που πήγε στον τόπο του συμβάντος είδε ότι από το αυτοκίνητο είχε φύγει μία ρόδα. Το πρώτο που πήγε φυσικά στο μυαλό όλων είναι ότι κάποιοι τα είχαν ξεβιδώσει. Μετά από το συμβάν ο κ. Αντωνίου μάζεψε όλο το προσωπικό του ΚΕΠΕΠ και τους είπε τι είχε συμβεί.
Τώρα που «έσκασε» το θέμα της υπεξαίρεσης κάποιοι άρχισαν να κάνουν περίεργους συνειρμούς και το θέμα αυτό συζητιέται πλέον καθημερινά στο ίδρυμα.

Νεότερες εξελίξεις

Οι ελεγκτές αφού προχώρησαν σε έλεγχο για δύο μέρες αποχώρησαν χθες από το ίδρυμα με ένα σωρό από βιβλία και φακέλους για να προχωρήσουν σε εξονυχιστικό έλεγχο. Εν τω μεταξύ, εντός τον ημερών αναμένεται να παραδοθεί στον διοικητή του ιδρύματος και η ΕΔΕ που διεξάγει ανώτερος υπάλληλος του νοσοκομείου Καρδίτσας και που σύμφωνα με πληροφορίες από το ΚΕΠΕΠ, «καίει» συγκεκριμένη υπάλληλο που στο επίμαχο διάστημα έκανε εισπράξεις και πληρωμές στο ίδρυμα.

Ζήτησε κάλυψη

Χθες το πρωί στο ίδρυμα οι υπάλληλοι ήταν ανάστατοι μιας και δεν περίμεναν ότι το εύρος του σκανδάλου θα έφτανε σε τέτοια επίπεδα. Μάλιστα, συγκεκριμένη υπάλληλος ζήτησε από τον σύλλογο εργαζομένων του ιδρύματος να εκδώσει ανακοίνωση που να αναφέρει ότι δεν έγινε καμία υπεξαίρεση, κάτι όμως που δεν δέχθηκε να κάνει το Διοικητικό Συμβούλιο.

Οφειλές σε προμηθευτές…

Όμως, ενώ κάποιοι έβαζαν χέρι στα λεφτά του ιδρύματος, προμηθευτές της Καρδίτσας παραμένουν για πολλούς μήνες απλήρωτοι για τα προϊόντα που προμηθεύουν το ΚΕΠΕΠ. Χθες, μετά το δημοσίευμα άνοιξαν στόματα και ανώνυμοι μας ενημέρωσαν ότι το ίδρυμα χρωστάει σε αυτούς που προμηθεύουν γάλα, ψωμί, καύσιμα, πάσης φύσεως τρόφιμα, ακόμη και πάνες ακράτειας. Συγκεκριμένα, κάποιος μας είπε χαρακτηριστικά. «Δεν έχουμε πάνες να βάλουμε στα παιδιά γιατί δεν πληρώνουν επί μήνες τον προμηθευτή. Μάλιστα, την Πέμπτη πήγαν υπάλληλοι στο κατάστημα του προμηθευτεί και πήραν ότι απόθεμα είχε διότι φτάσαμε να μην έχουμε ούτε μια πάνα»!!!

Πως στήθηκε το κόλπο

Αυτό που εύκολα θα αναρωτηθεί κανείς είναι πως γινόταν το κόλπο και έκλεβαν κάποιοι τα χρήματα. Όπως μας είπαν έγκυροι κύκλοι, η κλοπή γινόταν σε τακτικά χρονικά διαστήματα και από την είσπραξη των επιταγών που έστελναν στο ΚΕΠΕΠ τα ασφαλιστικά ταμεία για την περίθαλψη και τα νοσήλια των παιδιών.
Διάφορα ταμεία όπως ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, ΟΓΑ, ΤΥΔΚΥ κ.λ.π. έστελναν τις επιταγές στο ίδρυμα και μια συγκεκριμένη υπάλληλος είχε την δικαιοδοσία να κάνει τις εισπράξεις των επιταγών. Όμως, ένα μέρος των χρημάτων έμπαινε στο λογαριασμό του ΚΕΠΕΠ και ένα άλλο στην τσέπη κάποιων.
Εδώ όμως αξίζει να αναφέρουμε ότι το ίδρυμα εισέπραττε κάθε μήνα μόνο από το ΚΕΠΕΠ νοσήλια ύψους 34 χιλιάδων ευρώ για 40 παιδιά. Στο ίδρυμα όμως βρίσκονται 120 παιδιά. Άρα καταλαβαίνετε πόσα ήταν τα χρήματα που διαχειρίζονταν το μήνα το ίδρυμα μόνο σε ότι είχε σχέση με τα ταμεία.

Ο εισαγγελέας

Το λόγο πλέον έχει ο εισαγγελέας Καρδίτσας. Η υπόθεση αυτή βρωμάει πολύ και είναι από τις σημαντικότερες που απασχολούν αυτό το νομό για το λόγο ότι αφορούν το πιο ευαίσθητο ίδρυμα.
Καλούμε την εισαγγελέα Καρδίτσας να πάρει την κατάσταση στα χέρια της και να διατάξει αμέσως προανάκριση για το θέμα. Να διατάξει έρευνα ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ για τους εμπλεκόμενος διότι η κοινωνία της Καρδίτσας βοά για ακίνητα μεγάλης αξίας σε παραθαλάσσιες περιοχές και χλιδάτη ζωή που δεν συνάδει με τίποτα σε έναν δημόσιο υπάλληλο.
Τα παιδιά αυτά που όλοι θεωρούμε «παιδιά ενός κατώτερου θεού» αντί να τύχουν της προσοχής των αρμοδίων, τα χρήματα που δίνει το κράτος για να τους εξασφαλίζει μια καλή διαβίωση, τα λυμαίνονται κάποιοι.
Και ο λαός που καλείται να κάνει θυσίες αναρωτιέται. Θα μπει ποτέ κανείς φυλακή σε αυτό τον τόπο; Το ζητούμενο δεν είναι απλά να επιστρέφουν τα χρήματα όταν συλλαμβάνονται οι κλέφτες, αλλά κάποιοι να σαπίζουν στη φυλακή με σκοπό να καταλάβουν και οι υπόλοιποι δημόσιοι λειτουργοί ότι διατρέχουν κίνδυνο να χάσουν την προσωπική τους ελευθερία. Μόνο με την φυλακή συνετίζονται κάποιοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου